Billige priser på byg selv udestuer og udestueelementer

Udestuer
Udestuer er blevet meget populære blandt danskerne, og det er nem måde at forøge boligarealet på. Afhæning af hvor høje krav man har til sin udestue, så kan det også være en billig måde at udvide på. Her på siden vil vi gennemgå de forskellige muligheder, krav og priser, som man skal være opmærksom på i forbindelse med, at man vil bygge en udestue.
I er velkomne til at komme med kommentarer om Jeres egne erfaringer med udestuer og udestue byggerier.Vinterhave - Helårs udestue
Som udgangspunkt er de 2 overordnede måder, man kan bygge udestuer på. Enten kan man bygge en udestue, som primært bruges om sommeren, hvor vejret er varmt. Eller man kan Udestuerbygge udestuen, så den kan bruges hele året - Dette kaldes nogle gange for en vinterhave.
Den første beslutning I skal tage, er om I vil have en vinterhave/helårsudestue eller om I blot vil kunne bruge udestuen om sommeren. For der er meget stor forskel i omfanget af byggeriet og dermed også byggeprisen.
Hvis det er en vinterhave, som bliver 100% integreret i huset, og der skal håndværkere til at lave den, så skal I forvente at byggeprisen pr. m2 vil være nogenlunde det samme, som ved en alm. tilbygning til huset. Afhængig af valget af bla byggematerialer til vinterhaven, vil denne pris typisk ligge på 8.000 - 12.000 kr. pr. m2.


Billige udestuer
Hvis I går mere efter billige udestuer, så skal I vælge en sommerudestue. Det kræver meget mindre byggeri og materialer, og dermed kommer prisen også meget nedad. Dette vil højest sandsynligt også være det bedste valg, hvis I selv vil bygge udestuen eller vil hjælpe håndværkerne med byggeriet. Her er det også masse af firmaer som tilbyder "færdige udestuer" - dvs samtlige elementer og tegninger er med, og man skal blot selv sørge for at bygge udestuen. En billig sommer udestue har begrænset isolering, og kan dermed bedst bruges i det varme halvår. Men hvis man alligevel mest vil bruge ude stuen om sommeren, så kan man sagtens få lavet en nem og billig udestue.


Byg selv udestue
Som tidligere nævnt er den billigste måde at få en udestue på at "bygge-selv". Enten kan man vælge at opbygge udestuen helt fra bunden - Altså selv lave tegningerne, beregne materialer, indkøb og selv sørge for byggeriet. denne mulighed kan kun anbefales hvis man selv er professionel håndværker, for hvis man ikke har helt styr på alle tingene i byggefasen, så kan det hurtigt gå galt og ende med at blive et dyrt udestue byggeri.
Det nemmeste er klart at købe en færdigudestue. Der er mange udestue firmaer, som sælger færdig udestue koncepter, hvor alle materialer, tegninger er med. Man skal derfor kun være i stand til at kunne bygge udestuen selv. Priserne for disse byg-selv-udestuer svinger meget - primært afhængig om det skal hel eller halvårs udestuer. Men de billigste færdig-udestuer ligger fra omkring 2.500 kr pr m2 og opefter.


Helårsudestue
Udestueelementer
Valget af udestueelementer kan være svært, da der også her er mange udbydere på markedet. Men det vigtigste er at I fra starten har lavet en helt klar kravspecifikation over ønsker for hvilken type udestue I ønsker. Så vil det være nemmere at købe billige udestue elementer, som samtidig passer til Jeres byggeri. Vælger I et af de færdig koncepter, så følger alle elementerne med, og I slipper for bekymringerne omkring valget af elementer og byggematerieler til udestuen. Skal I selv sørge for det hele, så er det med at være helt sikker på hvilke udestuelementer I skal bruge, og så er det bare med at sammenligne priser, kvalitet og evt. leveringsbetingelser.


Udestue byggetilladelse
Uanset hvilken type udestue I ønsker, skal der foreligge en byggetilladelse på projektet. Der er ikke nogen forskel på om det er en sommer- eller helårsudestue, der skal altid søges kommunen om en tilladelse til byggeriet. Sørg nu for guds skyld at have byggetilladselse til udestuen i orden, inden I går igan med selve byggeriet. Det er en individuel vurdering fra projekt til projekt, som er afgørende for om kommunen vil godkende udestue byggeriet - Så sørg for at have papirerne iorden, inden der investeres mange penge i udestuen.


Udestue leverandører og links
Her nedenunder har jeg listet nogle links og leverandører af udestuer, så du nemt kan indhente nogle forskellige tilbud på udestuer:

  • idenyt.dk
    Stor artikel om udestuer
  • Schuco.com
    Byggefirma som laver både udestuer i standard mål og arkitekt designet
  • Juliana.com
    Færdige udestuer, som blot skal monteres og sættes op